Engine Chip Tuning en remapping zijn niet hetzelfde

Wist je dat je de motoren van je eigen auto kunt tunen met elektronische chips? Had u ooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om de motoren van uw eigen auto te tunen? De meeste mensen wisten waarschijnlijk niet eens dat het mogelijk was om dit te doen. Lees verder om erachter te komen hoe het moet en waarom u dit uzelf zou willen aandoen.

Wat is chiptuning precies? Welnu, het korte antwoord is dat chiptuning meestal vrij veilig is, maar met één voorbehoud. De nieuwe chip mag geen grote hoeveelheden zwarte rook uit uw uitlaat veroorzaken. Chiptuning van dieselmotoren is echter eigenlijk een vrij gemakkelijke procedure, vooral in vergelijking met het afstemmen van benzinemotoren, maar dat betekent niet dat dieselmotoren ook volledig onverwoestbaar zijn.

Als u brandstof uit de uitlaat ziet druppelen, komt dat doordat de turbolader al het water en de lucht verbrandt die aanwezig zijn om de motor koel te houden. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat het water doorbrandt, aangezien het injectiesysteem daarvoor zorgt. Dat water zal in plaats daarvan op de vinnen van de injector terechtkomen. Als gevolg hiervan zie je zwarte rook uit de uitlaat komen. Dit komt doordat de waterdamp met zeer hoge snelheden naar buiten wordt geperst.

Je vraagt je misschien af of chiptuning veilig is als er kans is op motorstoring. Nou, het antwoord is ja, het is veilig. Wat de meeste mensen niet weten, is dat er verschillende methoden zijn om verschillende brandstofmengsels te gebruiken om de efficiëntie van verschillende onderdelen van een voertuig te vergroten. Door deze methode te gebruiken, wordt de hoeveelheid brandstof die wordt verbrand minder vergeleken met gewone brandstof, maar deze is nog steeds nodig. In dit geval, wanneer de motorstoring optreedt, zal de motor helemaal geen brandstof verbranden en in plaats daarvan gewoon kapot gaan.

Voordat u hierover nadenkt, is het belangrijk om uw oog opnieuw in kaart te brengen. Als u dit nog niet heeft gedaan, zou u dat moeten doen. Het opnieuw toewijzen van uw menu stelt u in staat enkele dingen erin te wijzigen zonder iets anders te hoeven doen. Daarom is chiptuning een populaire methode om een ECU te modificeren. Door je act op de juiste manier opnieuw in kaart te brengen, kun je veel verschillende wijzigingen aanbrengen, zoals het verlagen van de voorste kniehevel, het wijzigen van het onderhoud, het wijzigen van de plaatsing van de aftapplug, het wijzigen van de timing en meer.

Zoals u kunt zien, zijn engine-chiptuning en engine-remapping twee totaal verschillende dingen. Tenzij u al veel weet over voertuigbesturingseenheden, kunt u het beste de hierboven beschreven methoden volgen. Hoewel deze methoden u een kleine voorsprong geven op de concurrentie, heeft het geen zin om voor niets al die moeite te doorstaan. Als je echt enorme winsten wilt maken met je nitro-voertuigen, moet je deze twee methoden beheersen. Ze zijn het brood en de boter van het afstemmen van nitro-voertuigen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl