Rib Eye Koken

Biefstuk

Rib Eye Koken

Het riboog, ook wel ribeye genoemd, is een uitgesneden biefstuk uit de onderste helft van het stuur. De ribgedeelten van rundvlees variëren van ribben tot 12. De meeste ribeye-steaks bestaan uit de oerspier van de ossenhaas, maar ook de scapulae, infraspinatus en teres minor-spieren. Ze zijn meestal bruinachtig van kleur en hebben veel benige gezwellen en bindweefsel. Hoewel de term "ribeye steak" nu algemeen wordt gebruikt, is het eigenlijk een niet-verwante stuk vlees dat in het begin van de 19e eeuw populair was in het VK.

Omdat rib eye zo'n klein stukje vlees is, heeft het bij het koken veel meer zorg nodig dan een normaal stuk vlees Ribeye. Als je van plan bent om de rib eye te roosteren, gebruik dan een grote pan of koekenpan met een brede bodem zodat de bodem van het vlees niet aan de zijkanten blijft plakken. Houd er rekening mee dat u de buitenkant wilt aanbraden voordat u hem kookt, dus houd uw Searr-braadborstel minstens 2,5 cm dik zodat uw Searr klaar is voor wanneer u begint met koken. Zorg er ook voor dat je je rib eye snel kookt, zodat de sappen niet uitdrogen. Het kan ongeveer drie uur duren om een rib eye goed in de oven te koken, dus als je een groot ribstuk probeert te maken, is het waarschijnlijk het beste om ongeveer vier uur van tevoren te beginnen met koken.

Als het gaat om het koken van een rib eye, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In tegenstelling tot andere delen van het stuur, is het riboog erg taai, dus zorg ervoor dat u overtollig vet verwijdert voordat u gaat koken. Het gebruik van een rub gemaakt van panko, maïsmeel en paneermeel is een geweldige manier om de textuur en smaak van het vlees te verbeteren. Een andere truc is om een vork te gebruiken om door het vlees te gaan en overtollig vet te verwijderen. Het is ook niet aan te raden om een rib eye direct op een hete grill te koken. Door de hitte van de grill wordt de buitenkant bruin, wat de smaak van de biefstuk kan bederven.

Klik door naar de website: CoolToMeatYou.nl