Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan? Ze werden oorspronkelijk gelegd door professionals met behulp van de cement- en epoxymethoden. Het eigenlijke cementproces werd in 1950 gepatenteerd door Dr. Reinhold Voll, een industrieel onderzoeker aan de Universiteit van Chicago. De innovatie van Voll was de eerste methode om cement met een verharder te gebruiken als bindmiddel tussen het cement en de marmeren tegel. Het bindmiddel zou een chemische stof zijn die zou voorkomen dat het cement uit elkaar zou vallen terwijl het nog aan de marmeren tegels vastzat. Hoewel deze technieken voor het leggen van meer info op deze site al vele decennia worden gebruikt, zorgen de nieuwe bindmiddelen ervoor dat het cement te allen tijde stevig blijft.

Er zijn veel plaatsen in de stad waar lijmen en epoxy's worden gemaakt. De twee belangrijkste bedrijven in de omgeving zijn Bonded Labs en Deramoid. Beide bedrijven hebben uitgebreide ervaring in het maken van alles, van vloerbedekking tot spoorwegtegels. Hoewel beide bedrijven dezelfde handmatige arbeidstechnieken gebruiken, passen ze zeer verschillende processen toe. Deramoid maakt gebruik van lijmen op waterbasis, terwijl voor verlijming lijmen op oliebasis worden gebruikt. Het is ook mogelijk om gebonden producten te kopen, maar die moet je meestal bij de fabrikant kopen.

Waar komen metrotegels vandaan? Plaatsen over de hele wereld hebben behoefte aan deze gespecialiseerde toepassingen van metrotegels. Kleine steden in het middenwesten hebben vaak te maken met spoorlijnen, terwijl grotere steden ze vaak nodig hebben om looppaden te plaveien of trottoirs aan te leggen in de binnenstad. Ongeacht waar ze vandaan komen, het valt niet te ontkennen dat ze buitengewoon uniek zijn. Er is een reden waarom elk gebouw met een metrotegelvloer er een heeft.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.retrotegels.nl/