Zonnebrillen op sterkte

Zonnebrillen op sterkte – Uw recept kiezen

Zonnebrillen op sterkte zijn gemaakt met enkelvoudige ooglens, progressieve of bifocale lenzen en in verschillende lenskleuren en lensmaterialen. De meeste zonnebrillen op sterkte vereisen het gebruik van lensmateriaal met een hoge index, dat wordt gebruikt om de zichtproblemen die in één oog aanwezig kunnen zijn, te corrigeren. Het andere materiaal dat wordt gebruikt om de enkele lens, de multifocale lens of de bifocale zonnebril te maken, is polycarbonaat. Omdat het een compound is, is het gemaakt om flexibel te zijn, maar ook stijf genoeg om zijn vorm te behouden.

Deze twee belangrijke materialen, polycarbonaat en fotochrome lenzen, blokkeren UV-stralen en voorkomen dat ze onze ogen beschadigen als we buiten zijn. UV-stralen kunnen zonnebrand veroorzaken, het immuunsysteem verzwakken, cataracten, maculaire degeneratie en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie veroorzaken. Beide ziekten kunnen worden voorkomen door zonnebrandcrème, shirts met lange mouwen, lange broeken, paraplu’s met lange mouwen, zonnebrillen en oogbescherming te dragen. We kunnen deze ziekten voorkomen en zelfs de gevolgen van veroudering vertragen door buitenshuis een zonnebril op sterkte en oogbescherming te dragen.

Wanneer u een zonnebril op sterkte probeert te vinden, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste, als u een man bent die wordt beschouwd als een persoon met een lichte huidskleur, dan is uw beste keuze een designer zonnebril voor heren, aangezien deze doorgaans zeer betaalbaar is. Designer zonnebrillen voor heren zijn meestal gemaakt van lichtgewicht polycarbonaat dat bestand is tegen scheuren en breken. Een paar designer-brillenglazen voor heren kan tussen de tweehonderd dollar en drieduizend dollar kosten, afhankelijk van het type en de stijl van het montuur, het type lens en het materiaal dat bij de constructie wordt gebruikt.

Een ander belangrijk ding om te overwegen bij het kiezen van uw zonnebril op sterkte is het type lens dat u gaat dragen. Wil je bijvoorbeeld getinte lenzen of lenzen van polycarbonaat? Wil je gepolariseerde zonneglazen of niet? Het type lens dat u selecteert, is afhankelijk van of u tijdens het autorijden actief bezig bent met sporten of gewoon tijd buitenshuis doorbrengt.

Er zijn een paar andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw zonnebril: hoe vaak u van plan bent uw zonnebril te dragen, hoe ziet uw gezichtsvorm eruit, hoe ziet uw gezichtsstructuur in de spiegel eruit, enz. Als u twijfelt over een van Vanwege deze factoren is het een goed idee om een arts te raadplegen voordat u een nieuwe zonnebril koopt. Een mooie zonnebril op sterkte hoeft niet goedkoop te zijn. In feite kun je een geweldige bril van hoge kwaliteit vinden voor slechts een fractie van wat je in een warenhuis zou betalen voor een gewone bril op sterkte.

Adaptieve lenzen: een van de nieuwste prescriptieve zonnebrillen die tegenwoordig worden gebruikt, zijn adaptieve lenzen. Dit type lenzen heeft speciale coatings die zich ‘aanpassen’ aan het licht waaraan ze worden blootgesteld, door ofwel hun kleur te veranderen afhankelijk van het licht dat erop valt, ofwel de algehele tint van de lens te veranderen om de hoeveelheid te verminderen of te elimineren. van licht dat erop valt en je een helderder, duidelijker uiterlijk geeft. Hoewel deze specifieke lenzen in de eerste plaats zijn ontwikkeld als hulpmiddelen voor het verbeteren van het gezichtsvermogen, hebben veel professionele atleten ontdekt dat ze nuttig zijn bij het verminderen van schittering op het veld. Om deze reden zou je kunnen overwegen om adaptieve lenzen te gebruiken bij het spelen van honkbal of voetbal.