Biefstuk

Biefstuk

Rib-eye steak is een snee uit het middengedeelte van een os. Het riboog is het grote ronde deel dat vanaf het ribgewricht naar beneden hangt. Het ribgewricht van een stuur overspant van ribben zes tot twaalf. De meeste ribeye-steaks bestaan uit de longissimus dorsi-spieren, maar hebben ook de gracilis- en spilus-spieren.

Biefstuk

Deze snit wordt meestal gebruikt als smaakstof voor ribben en andere soorten rundvlees Home – Cool to Meat You | Eerlijk & Smaakvol. Er is geen groot verschil in smaak tussen rib eye en lendenen, dus beide delen kunnen worden gebruikt. Het vlees van het oog wordt gebruikt voor braden, taart maken, kipsalade en stoofschotels. Omdat er niet veel vet in het vlees zit van de ribben die aan de spier zijn bevestigd, wordt de snee door velen geprefereerd als een zeer goede snit om te koken. Veel mensen koken graag biefstuk omdat ze snel koken en een ossenhaasachtige textuur hebben.

Om een gegrilde rib eye te maken, legt u het vet eerst op een warmtebron, meestal een gasvlam of een elektrisch draaispit. Als het vet is aangestoken, draai je het om en laat je het aanbraden tot de gewenste medium rare temperatuur. Open het deksel van de grill niet terwijl het vlees kookt. Haal je steak van de grill en leg hem op een rooster om hem af te maken. Houd er rekening mee dat u tijdens dit proces geen olie moet toevoegen, anders zal de stoom verbranden. De biefstuk op de grill moet gemiddeld ongeveer 25 graden Celsius draaien.

Voor meer info klik je deze site aan: https://cooltomeatyou.nl/